IMG_20180404_123758.jpg

ПРОМОЦИЈА ЗДРАВЉА

05. 04. 2018

 На позив  Института   за јавно здравље- Центра за промоцију  здравља, Војна болница Ниш је  учествовала у манифестацији промоције здравља  која је данас одржана  на Тргу Краља Милана у центру града у 12,00 часова.

 

Да провере свој  крвни притисак  грађани су показали  велико интересовање. Услугу је пружала др Ивана Ђорђевић из Одељења   примарне здравствене заштите – Одсека за хитну медицинску помоћ. Поред мерења крвног притиска, грађани су  добили и бесплатни  лекарски  савет, као и промотивни флајер установе.

 

 

Управник Војне болнице пуковник др Јовица Станојковић  истакао је да  је Војна болница  Ниш  најстарија  здравствена  установа у региону , да пуних 140 година  брине о здрављу   припадника Војске Србије   и грађана, и нагласио :

 

“ Зачетак здравствене заштите у Нишу почиње формирањем Војне болнице  као  претече свих  здравствених установа у  граду. Војна болница Ниш, данас представља савремену војну  здравсвену установу   Управе за војно здравство Министарства одбране.  У мрежи је са осталим здравственим установама  Министарства здравља Републике Србије. Њен основни задатак је пружање услуга  здравствене заштите војним осигураницима  и осталим категоријама осигураника  у складу са важећим уговорима. Пружа здравствене услуге на примарном, секундарном  и делом терцијалном нивоу.

 

Богатство Војне болнице Ниш лежи  пре свега у људимависоко стручним и преданим припадницима колектива војне болнице који свакодневно доказују и на делу исказују  своју оданост и преданост племенитим циљевима лечења повређених и оболелих, који су им са пуно поверења додељени од стране  друштва. Захваљујем се  Институту за јавно здравље  на позиву да учествујемо  у овој  акцији и  увек ћемо то чинити  у циљу здравља наших грађана“

 

 

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас