fin 03.jpg

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФИНАНСИЈСКЕ СЛУЖБЕ

08. 11. 2021

Поводом обележавања Дана финансијске службе управник Војне болнице Ниш, пуковник др сци.мед. Вељко Милић  наградио је војне службенике Марију Маљковић Динић и Невенку Минић, за постигнуте резултате у вршењу службе у протеклом периоду  и пожелео им да и у наредном пориоду  успешно обављају своје задатке.

 

Припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су у протеклој години показали посебно залагање у раду  додељене су награде на  централној свечаности обележавања Дана финансијске службе у Дому Гарде на Топчидеру.

 

Потпуковнику Слободану Петровићу, начелнику Одсека за финансије Управе Војне болнице Ниш, награду  је уручио државни секретар Бранко  Живановић.

 

Дан финансијске службе обележава се 8.новембра, као сећање на датум када је 1944. године формирано Финансијско одељење при Повереништву народне одбране, које је постало руководећи орган финансијске службе за целу Народноослободилачку војску Југославије. На тај начин финансијска служба по први пут је правно конституисана као посебна служба у организацији војске.

 

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас