MnOp 202207 01.jpg

ПРИПАДНИЦИ ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ ВРАТИЛИ СЕ ИЗ МИРОВНЕ МИСИЈЕ У ЦЕНТРАЛНОАРФИЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ

07. 07. 2022

 

 

Новембра месеца прошле  године, из састава Војне болнице Ниш  у мировну мисију испраћено је четрнаест припадника. У претходних готово осам месеци, тим је успешно реализовао све задатке у складу са мандатом мисије, потврђујући тако високе стандарде поступања припадника Војске Србије у мировним операцијама.

 

Њих је заменио нови контигент, који је 05.јула стигао у престоницу Централноафричке Републике Банги, где се налази наша војна болница. У саставу контигента су лекари, медицински техничари и немедицинско особље. Неки од њих ће први пут бити на овом задатку. Користићи искуства колега који су већ били у мировним  операцијама, спремни су да одговоре свим задацима и изазовима  који  их очекују.

 

Српска војна болница, која је од  пре две године потпуно аутономна и самооодржива, обезбеђује  прву и другу линију здравствене заштите особља Уједињних нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених.

 

 

Војска Србије је учешће у мировнј операцији Уједињних нација у Централноафричкој Републици започела 2014. године упућивањем  медицинског и немедицинског особља, а осим за војну болницу  нивоа 2+ своје прпаднике ангажује и као штабне  официре и војне посматраче.

 

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас