jov_5588_1586686964.jpg

Војна болница Ниш на услузи свим грађанима тог града

13. 04. 2020

Министар одбране је додао да се сада види колико је било важно што се у протекле две три године толико улагало у Војну болницу Ниш. 
 
- Могли сте да видите најновије рендгене, скенере и све што медицинска наука може да понуди и зато ће сви који буду долазили у нишку војну болницу добити најбољу могућу здравствену  услугу, истакао је министар Вулин и додао да су се особље те установе и Војска Србије сопственим снагама припремили за борбу са ковидом. 
 
- У веома кратком року развели смо гасове и обезбедили могућност смештаја за 50 најтежих пацијената на респираторима, а уколико је потребно можемо да обезбедимо и читавих 100 места, истакао је министар одбране и подсетио да се и на овај начин показује колико је важно улагати у војно здравство, које помаже свим грађанима Србије, без обзира да ли су цивили или војници.
 
Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић истакао је да је Војна болница Ниш првобитно замишљена као Ковид болница, али је њега улога касније промењена. 
 
- Одлуком Кризног штаба, преузели смо другу улогу, и вршићемо пријем пацијената из Клиничког центра који нису нису инфицирани Ковидом 19, тако да ћемо релаксирати њихове капацитете и омогућити да дају значајнију подршку граду што се тиче збрињавања инфицираних - истакао је управник Војне болнице Ниш пуковник Јовица Станојковић, уз подсећање да је Војна болница одувек била отворена и за цивиле и војнике. 
 
Обиласку војне болнице Ниш присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Ранковић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Угљеша Јовичић и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика. 
 
Стационарни део Војне болнице Ниш укључује 215 болничких постеља и сви капацитети биће стављени у функцију лечења грађана Ниша. 

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас