IMG_20230913_103116насловна.jpg

ПОКЛОН КЊИГА

13. 09. 2023

 Уговор о преносу на коришћење на неодређено време, без накнаде, дела сувишне библиотечке грађе општег фонда Војне болнице Ниш, свечано је потписан данас у просторијама Народне библиотеке „Десанка Максимовић“ у Власотинцу. У име Војне болнице Ниш уговор је потписао управник пуковник др сци. мед. Вељко Милић, за Народну библиотеку „Десанка Максимовић“ у  Власотинцу директор  господин Срба Такић. Потписивању уговора присуствовао је и председник општине Власотинце господин Братислав Петровић и  истакао значај поклона Војне болнице Ниш народној библиотеци.

 

Директор библиотеке у Власотинцу захвалио се на поклону, који ће обогатити фонд библиотеке.

 

Предаји књига присуствовао  је потпуковник др Горан Крстић, начелник Групе за болничке инфекције у Војној болници Ниш, господин Милош Крстић, који је покренуо иницијативу да се књиге донирају библиотеци у Власотинцу и војни службеник Мила Недељковић, референт за информисање у Војној болници Ниш. У свом обраћању присутнима, именована је истакла да ово буде порука свим нашим грађанима да књиге из својих кућних библиотека не одлажу као стари папир, већ је поклоне некој библиотеци, школи.

 

„У годинама за нама било је доста  промена у Министарству одбране и Војсци Србије у регулисању одређених типова библиотека које  су потребне за функционисање система. Војна болница Ниш је у том тренутку располагала  са  великим бројем наслова литературе различитог  жанра. Ценећи временско трајање установе од 146 година  и њено функционисање кроз систем, указала се потреба, да се део фонда уступи библиотекама ван система. Поштујући све законске регулативе у систему министарства одбране, спроведена је компплетна правна процедура за пренос права на коришћење на неодређено време, без накнаде дела сувишне  библиотечке грађе Војне болнице Ниш, Народној библиотеци  „Десанка Максимовић у Власотинцу -2943 примерка“, истакао је пуковник др сци. мед. Вељко Милић.

 

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас