jovana 01.JPG

Помоћ за Јовану Живковић

15. 04. 2014

Помоћник министра за људске ресурсе Милош Јанковић  данас је уручио новчану помоћ Снежани Живковић, хигијеничарки Војне болнице Ниш, коју су прикупили припадници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије за њену тешко болесну двадесетпетогодишњу ћерку Јовану.

Помоћник министра Јанковић изразио је наду да ће прикупљени новац породици Живковић барем мало олакшати борбу са болешћу и истакао да је поносан што су припадници Министарства одбране и Војске Србије још једном показали да имају велико срце. 

У хуманитарној акцији, коју је крајем марта покренула Управа за традицију,стандард и ветеране, припадници Министарства одбране и Војске Србије сакупили су 1.421.000 динара, чиме су поново показали своју несебичну спремност да помогну.

Јована се већ две године уназад храбро бори са Хочкиновим лимфомом. Нажалост, ни после хемотерапије, зрачне терапије и трансплантације матичних ћелија њено стање није боље. Лекари су сагласни да јој је једини спас терапија моноклонским антителом. С обзиром да лек није регистрован у Србији, може се набавити само у иностранству по цени од 56 хиљада евра, што породица Живковић сама финансијски не може да издржи, посебно због неопходности што ранијег отпочињања терапије.

Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас