ЗА НАСЛОВНУ.jpg

ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ И ТЕХНИЧКО ОПРЕМАЊЕ ОДЕЉЕЊА ЗА РДИОЛОГИЈУ

16. 09. 2018

У складу са наставком иницијативе Министра одбране и Управе за војно здравство настављено је са инфраструктурним радовима и опремањем новом медицинском опремом у Војној болници  Ниш. У Одељењу за радиологију извршена је адаптација просторија и инсталирана је нова медицинска опрема у вредности 51 милион динара.

 

Министар Вулин је нагласио да је Министарство одбране у Војну болницу Ниш у протеклих годину дана  уложило више од милион евра.

 

- То је најозбиљније улагање и реконструкција овог објекта у протеклих 30 година, током којих смо чекали да осигураници у Војној болници Ниш добију  најбољу и најсавременију дијагностику и негу.Војни систем  па и систем здравста у оквиру војске, био је урушаван плански и системски.Радило се све што је могло да се ради, од 2000. године на овамо, да се војска унизи смањи, уништи, да не буде способна да задовољавани своје  одбрамбене потребе, а ни потребе заштите својих осигураника.Ми  се боримо против тога и веома брзо захваљујући разумевању врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и читаве Владе, имамо могућности  да обновимо  војно здравсто, истакао је министар одбране.

 

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић, захвалио је Министарству одбране и министру Вулину на испуњеном обећању да ће се наставити са  инфраструктурним  и техничким опремањем Војне болнице Ниш.

 

Ради се о савременим дигиталним радиодијагностичким уређајима најновије генерације. Створени су услови за увођењем нових инвазивних и неинвазивних дијагностичких процедура из области радиолошке дијагностике. Портабилна радиолошка опрема је инсталирана у Одељењу хирургије и Одељењу за интерне болести и умрежана у јединствену целину Набавком и инсталирањем нове радиолошке опреме значајно је унапређен ниво радиодијагностичких процедура. Постиже се већа сигурност, прецизност, безбедност и квалитет услуга. Уз постојећи стручни кадар који је обучен за рад са овом савременом опремом унапређена је функционална способност Одељења за радиологију Војне болнице  Ниш.

 

 

 

 

Потпуковник др Милорад Пејчић, радиолог, истакао је да нова, умрежена технологија омогућава  примену  нових дијагностичких процедура, бржи, прецизнији  и квалитентији рад лекара и техничког особља, а апарати  емитују мање зрачења  и  омогућавају уштеду медицинског материјала.

 

Војна болница има задовоњство да објави да ће војни осигураници и осигураници РФЗО-а са којим Војна болница има склопљен уговор моћи, већ од наредног дана, да изврше радиолошка испитивања коришћењем савремене опреме. 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас