SDC12038.jpg

Посета Његовог Преосвештенства Епископа нишког господина др Јована Војној болници Ниш

20. 03. 2014

 

20. марта 2014, Његово Преосвештенство Епископ нишки господин др Јован посетио је са свештенством Капелу Светих Безсребника Козме и Дамјана у кругу Војне Болнице у Нишу. Епископа нишког дочекао Управник војне болнице, пуковник прим. др Радиша Витас, спец.интерне медицине, гастроентерохепатолог, са својим сарадницима. Повод за састанак је сагледавање стања у којем се налази капела и договор о радовима на првој фази адаптације при враћању капеле њеној првобитној намени.


Позитивним одговором Министра одбране Републике Србије на молбу Епископа нишког, да се капела која је саграђена 1918, а која се тренутно користи као зграда паталогије Војне Болнице, крунисани су напори за њено враћање у богослужбену намену. Начелник Управе за војно здравство, Министарства одбране, бригадни генерал, проф др Зоран Поповић, известио је дописом Епископа нишког о повољном одговору на молбу.

 

При обиласку, Управник је Епископу нишком показао и споменик  пацијентима  страдалим и сахрањеним у току Првог светског рата. Споменик је унутар круга Војне болнице подигнут 1919.године.

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас