Carevi 20190520 01 svi.jpg

СВЕЧАНИ ИСПРАЋАЈ КОНТИГЕНТА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У МИСИЈУ УН У ЦЕНТРАЛНОАФРИЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ

21. 05. 2019

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су свечаном испраћају деветог контигента Војске Србије у мисију Уједињених нација у Централноафричкој републици ( MINUSCA) у касарни „ Бањица 2“, у Београду. Министар одбране је  том приликом  пожелео  припадницима  да своје задатке испуњавају до краја, успешно и сигурно.

 

Припадници Војске Србије  ће  наредних шест месеци  у саставу  лаке пољске болнице бити ангажовани на медицинском збрињавању снага у операцијама MINUSCA.

 

У саставу  контигента је десет припадника Војне болнице Ниш, три лекара и седам медицинских техничара. Њих шесторо  ће први пут  бити на овом  задатку. Користићи искуства колега који су већ били у мировним  операцијама, спремни су да одговоре свим задацима и изазовима  који  их очекују.

 

Свечаном  испраћају присуствовао је  управник Војне болнице Ниш, пуковник др Јовица Станојковић. Пожелео је припадницима да успешно извршавају све задатке, да их прати  срећа и добро здравље. Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас