rusi ispred bolnice_resize.JPG

Посета Руске делегације Војној болници

19. 04. 2013

Трочлана делегација Војног здравства Министарства одбране Руске Федерације и Војномедицинске академије Санкт Петерсбург, предвођена пуковником проф. др Александром Николајевичем Гребењуком посетила је Војну болницу Ниш.
Управник ВБ Ниш пуковник прим. др Радиша Витаса истакао је задовољство посетом колега из Руске федерације, као и спремност за унапређењем даље сарадње.
Руска делегација обишла је организационе јединице Војне болнице Ниш (Одељење за хируршке болести, Одељење за интерне болести, Одељење за очне болести, Одељење за ОРЛ, Одељења за радиологију, Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију).
Гости су пажњом погледали филм о историјату и раду ВБ Ниш.
Пуковник Гребењук упознао је Управника ВБ Ниш и његове сараднике са основама система војног здравства Руске федерације. Рекао је да руска ВМА, која се налази на неколико локација у држави од којих је навећа она у Санкт Петерсбургу, има традицију дугу скоро три века и седам медицинских факултета, као и да обе стране имају доста тога једна од друге да науче.
У оквиру своје посете делегација је обишла и Ћеле-кулу, јединствен споменик у свету и у знак поштовања, уписала се у књигу утисака.
 
 
Ниш, 19. април 2013. године
 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас