1 um.jpg

СВЕТИ ВРАЧИ

15. 07. 2022

У славу и част Светим Бесребреницима Козми и Дамјану Светим Врачима, 14. јула 2022. године у капели посвећеној светитељима у Војној болници Ниш, Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Влајко Грабеж, са војним свештеницима мајором Ђорђем Димићем и капетанима Иваном Ганићем и Александром Миловановићем.

 

Домаћин  је био управник ВБ Ниш пуковник др сци.мед. Вељко Милић, а обележавању су присуствоавли, пуковник др сци.мед. Небојша Ђенић, потпуковник др Миодраг И. Станковић, потпуковник др Горан Крстић, потпуковник др Ненад Стојковић, главни медицински техничар војни службеник Слађана Јовановић и многобројни припадници установе.  Обележавању је присуствовала и породица Кончар из Суботице, са гостима породицама Николић и Башић-Палковић, Бојан Васић фрескописац, Марија Спасић, Ана Ганић и Софија Пајовић.

 

Војни свештеник мајор Ђорђе Димић, захвалио се Оцу Влајку Грабежу који је начелствовао и узнео молитве за све који су присуствовали. „Он је својим радом и трудом учинио велико  дело што је  отворио врата  цркве у војсци. Први  контакт  свештеника и војске учињен је 2002. године, али траје и данас, допринео је да сарадња два значајна сегмента, између Српске православне цркве и војске буде јака. Захваљујем се госпођи Мили Недељковић, која се свакодневно стара о простору и чини га доступним свима онима који желе да се помоле и упале свећу. Посебно се захваљујем управнику што својим добрим намерима стоји да заштити, утврди и помогне да свети  храм живи. Захвалност и свим лекарима и медицинском особљу,  који негују  пацијенте и помажу свима да нађу спас и утеху. Захваљујем се и благочестивој породици  Милетић из Крушевца,  који су својим анђеоским гласовима улепшали данашњу литургију“, истакао је мајор Ђорђе Димић.

 

 

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас