IMG_20171222_140826.jpg

Информисање за припаднике Војне болнице Ниш о учешћу у МнОп

22. 12. 2017

 У склопу информисања, заступник начелника Центра за мировне операције Војске Србије пуковник Никола Дејановић, на почетку свог излагања поздравио је припаднике Војне болнице Ниш, истакавши велики допринос и изузетне резултате рада припадника установе који су до сада учествовали у  мировним операцијама. Испуњавајући један од три основна задатка Војске Србије, припадници Војне болнице Ниш показали су свој  професионализам, искуство  и знање  у збрињавању повређених и оболелих  у мировним мисијама  у којима су  учествовали.

Потпуковник Горан Боромиса  изнео је  све правне регулативе  које  обавезују  припаднике Министарства одбране и Војске Србије  за учешће у  мировним операцијама.

Потпуковник др Горан Милојковић, помоћник управника Војне болнице Ниш, у свом излагању истакао је бројчане показатење  учешћа припадника Војне болнице Ниш. Припадници  установе  већ 45 година успешно остварују задатак  учешћем у мировним мисијама Уједињених нација, које је почело 1973. године ангажовањем у Анголи на Синају. Од 2003. године тимови лекарског особља континуирано се ангажују у мисијама у Конгу, Чаду, Уганди, Сомалији и Централноафричкој републици.

Након реализованог предавања  управник Војне болнице Ниш  пуковник др Јовица Станојковић, захвалио се гостима   и припадницима установе  са жељом да и у наредном периоду достојно представљају  Војну болницу  Ниш. 

 

 

 

 

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас