20220728 dan saniteta 01.jpg

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ДАНА САНИТЕТСКЕ СЛУЖБЕ

28. 07. 2022

 На основу Календара Државних и војних  празника, дана 30. јула   обележава се Дан санитетске службе. Тога дана 1839. Године, указом је постављен први штабни доктор             ( по садашњој терминологији  начелник санитета) што је први званични документ о раду војне санитетске службе.

 

Обележавње Дана санитетске службе истиче  не мали значај војног санитета, који је вредан пажње  и о чијем су историјском делу  остали многи  забележени трагови. Историјске чињенице везане за  војни санитет неодвојиве су од историје српског народа, српске војске, свих страдања и патњи на  узаврелом подручју Балкана. Војни санитет и  војно здравство  у целини,  неодвојива су карика  целокупног здравственог система Републике Србије.

 

На пригодном скупу  у Војној болници Ниш прочитане су честитке министра одбране др Небојше Стефановића, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и начелника Управе за војно здравство бригадног генерала др сци.вет.мед. Радивоја Анђелковића.

 

Управник Војне болнице Ниш пуковник др сци.мед. Вељко Милић наградио је припаднике састава за изузетне резултате у протеклој  години, истакавши да сваки појединац установе заслужује признање.

 

Припадницима установе управник је уручио  и медаље за изузетне резултате у служби додељене у 2020. години наредбом министра одбране. 

 

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас