IMG_20180526_101611.jpg

ОТВОРЕНА НОВА ОПЕРАЦИОНА САЛА

26. 05. 2018

Извршена је адаптација  дела операционог блока у Одељењу за хируршке болести Војне болнице Ниш. Уређена је операциона сала намењена за лапароскопску-мини-инванзивну  хирургију абдоминалних органа.  Операциона сала је  опремљена  видео артроскопом  са пратећим   сетовима за одређену  врсту  операције. Нова опрема за лапароскопску хирургију је добијена  у другој половини 2017. године.

 

Извршена  је адаптација  простора  у површини од  140 м2.  Због  старе инфраструктуре  било је потребно извршити додатне радове тако да је вредност радова око 13.000.000,00 динара.

 

 

Како је истакао министар  одбране Александар Вулин, први пут после 50 година покренута је велика реконструкција Војне болнице Ниш.

 

- Ово је завршетак прве фазе, отворили смо две нове хируршке сале, обновили смо најнеопходнију опрему, која је на светском нивоу и можемо да кажемо  да грађани Ниша  и читавог региона добијају  здравствену заштиту  на највишем светском нивоу. Овде раде изузетни леркари, изузетни медицински  техничари, сјајни  људи који су врхунски професионалци у свом послу, али сада имају најбољу могућу опрему и нове операционе сале, те сваки пацијент  овде може да добије најбољу могућу негу. Министар је додао  да је за Војску Србије  и југ Србије  од највеће могуће важности, јер се највећи део наше војске  управо овде налази.

 

Војска Србије све ово ради сопственим снагама. Свака реконструкција  овде изведена је од стране  наших стручњака, грађевинаца, ради се нашим знањем, нашом памећу  и средствима.

 

 

Начелник одељења за хируршке болести пуковник доц.др.сц.мед. Небојша Ђенић, специјалиста хирургије-трауматолог,  истакао је да је  минимално инвазвна  ендоскопска хирургија постала  тзв. „златни стандард“ у неким областима хирургије             (операција жучне кесе, киле, зглобова.....). Из  тих разлога   отворена је нова операциона сала  пре свега намењена   абдоминалној  хирургији. Отварањем друге  модерне операционе сале завршава се прва фаза реконструкције  и модернизације хируршког одељења Војне болнице у Нишу. У наредном  периоду планира се реконструкција и модернизација Одсека за интензивну негу, као и реконструкција климатизације у операционом блоку. Услуге Војне болнице  у потпуности су стављене  у службу лечења не само војних, већ и цивилних осигураника. Модернизацијом операционих сала  попуњена је празнина  која у Нишу  постоји  за ниво лечења пацијената у секундарном здравству.

 

Председник Скупштине Града Ниша мр Раде Рајковић захвалио је Министарству одбране  и министру Вулину и истакао задовољство што Војна болница Ниш полако прераста у једну општу, јаку болницу на југу Србије.

 

Војна болница  је  стуб здравствене заштите  како припадника  Војске Србије  тако и грађана  југа Србије. По посебном уговору са Републичким  фондом  здравственог осигурања- Филијалом за  Нишавски округ од 2013. године, припадници Војне болнице Ниш  пружају здравствену заштиту  корисницима фонда. Кадровским  и технолошким  капацитетима обезбеђује поуздану стручну  здравствену заштиту близу  два милиона људи, који имају поверење у Војну болницу Ниш. Њени  темељи су  здравствени стручњаци, али пре свега хуманисти  који бригом о здрављу  појединца-пацијената, остварују свој завет, а он гласи – посвећеност здрављу  пацијента, је посвећеност и  улагање  у здравље и будућност  Србије.

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас