IMG_20180729_112149.jpg

БЕСПЛАТНИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ

30. 07. 2018

На иницијативу министра одбране Александра Вулина, Управа за војно здравство Министарства одбране, поводом обележавања 30.јула – Дана санитетске службе, у циљу промовисања војног здравства, организовала је бесплатне лекарске прегледе у Војној болници Нови Сад, Центру војномедицинских установа Београд и Војној болници Ниш, 29.07.2018. године, од 08,00 до 14,00 часова.

Капија Војне болнице Ниш отворена је за грађане Ниша који су преглед заказали путем телефона, али и они који нису ту могућност искористи нису враћени. Интересовање грађана је велико, а данас су могли да обаве прегледе на следећим кабинетима:

* Група интернистичких грана:
- кардиолошки кабинет,
- гастроентеролошки кабинет,
- ендокринолошки кабинет,
- неуролошки кабинет


* Група хируршких грана :
- кабинет за хируршке болести,
- кабинет за урологију,
- кабинет за офталмологију,
- кабинет за ОРЛ

Укупно је прегледано 207 пацијената. По индикацијама лекара специјалиста обављане су и основне лабораторијске анализе, на које је упућено 63 пацијента, а 55 ултразвучних прегледа урађено је на Одељењу за радиологију.

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић, обишао је кабинете и увереио се у добру организацију и истакао:

- Грађани Ниша и региона имају поверења у војне лекаре. Од тренутка када је потписан уговор са Републичким фондом за здравствено осигурање филијалом за нишавски округ, 2013. године, грађани Ниша користе капацитете установе. За бесплатене преглед је интересовање грађана увек велико, јер за кратко време могу обавити жељени преглед.Данас је велико интересовање грађана из суседних општина који су такође прегледани.

Задовољсто су изразили и сами пацијенти. Јавили су се на кабинет за очне болести, иако нису имали заказано, лепо су примљени, обавили преглед, добили све потребне савете за даље лечење. На интернистилким кабинетима обавили су прегледе сви пацијенти, њих осамдесет и такође изнели речи хвале јер су у кратком року били у прилици да ураде и дијагностичке процедуре.

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас