izlozba1.jpg

ИЗЛОЖБА -ЗАБОРАВЉЕНИ ЈУНАК-ДР ВЛАДАН ЂОРЂЕВИЋ

31. 10. 2022

 На позив Удружења  бораца НОР-а Општине Алексинац, изложба Заборављени јунак –др Владан Ђорђевић-, била је постављена у просторијама Туристичко информативног центра у Алексинцу од 13. до 28. октобра 2022.године. Изложба је свечано отворена на Дан ослобођења Алексинца у Првом и Другом светском рату.

 

У присуству представника Града Алексинца, представника Црвеног крста, грађана и поштоваоца српске историје, изложбу је свечано отворио потпуковник др Предраг Цветановић, начелник Сектора интернистичких грана Војне болнице Ниш.

 

О значају лика и дела др Владана Ђорђевића, везаних за богате историјске чињенице, говорили су Мирко Јордановић, председник Удружења бораца НОР-а за Град Алексинац, Зоран Стевановић, професор историје и координатор изложбе вс Мила Недељковић, референт за информисање у Војној болници Ниш.

 

Своје утиске о изложби у књигу утисака уписали су посетиоци истакавши дивљење  лику  др Владана Ђорђевића, његовим делима значајним  за Србију.

 

“Дивна изложба.Туристичка организација града Алексинца има велики утицај на културолошки напредак. Част ми  је и задовољство што сам имао прилике да видим  и научим доста тога.” – уписано је у књизи. 

 

 

 

 

 

 

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас