strana 002 Зграда хирургије, подигнута 1906 (под заштитом државе)(слика за задњи форзец)_resize.jpg

Војна болница почиње рад са цивилима

07. 02. 2013

Дана 7. фебруара 2013.године закључен је уговор између Републичког фонда за здравствено осигурање и Војне болнице Ниш о пружању и финансирању здравствене заштите из обавезног здравственог осигурања.
 
Предмет уговора је пружање осигураним лицима здравствених услуга на секундарном нивоу здравствене заштите.
 
Цивилни осигураници са подручја Нишавског округа од понедељка, 11. фебруара, могу добити услуге из области интерне медицине, неурологије, ортопедије, урологије, опште хирургије, офталмологије, оториноларингологије, као и дијагностику из домена радиологије и лабораторије.
 
Да би дошли до лекара у Војној болници, не постоји никаква посебна процедура. Пацијент треба да се јави свом изабраном лекару у Дому здравља или некој у некој од амбуланти и изрази жељу да надаље лечење жели код специјалисте у Војној болници. Од изабраног лекара потребно је да добије одговарајући упут и са њим и овереном здравственом књижицом дође у Војну болницу.
 
Потписани уговор са Фондом није временски ограничен, као што је био случај са претходним уговорима и то практично значи да је стотину постеља наше Установе уведено у званични систем републичког здравства, као и све медицинске услуге које се буду убудуће пружале у Војној болници цивилним осигураницима.
 
Пацијенти ће сада имати могућност избора установе у којој ће се лечити, али и лекара који ће водити њихов протокол. Поред тога, наши капацитети ће значајно допринети смањењу притиска на клинике Клиничког центра, смањити листе чекања и уопште релаксирати притисак на установе у цивилном сектору.
 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас