kosmas-kai-damianos.jpg

ЧЕСТИТКА УПРАВНИКА ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

09. 11. 2021

 

 

 Српска православна црква 14. новембра  обележава празник посвећен Светим бесребреницима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви.  Осим у храмовима  и црквама Српске православне цркве   овај празник се обележава и у многобројним  здравственим  установама.

 

Одлуком министра одбране о одређивању  храмовних слава и слава команди, јединица и установа Војске Србије и Министарства одбране, за славу Војне болнице Ниш одређени су Свети Козма и Дамјан- Врачеви.

 

Крсну славу обележићемо поштујући мере Кризног штаба Владе Републике Србије, о забрани окупљања у затвореном простору. 

 

Поштовани сарадници, у години  када смо се срели са великом пошасти, пандемијом изазваном вирусом COVID -19, која је нас професију лекара  и свих здравтвених радника ставила на велики испит  збрињавања оболелих грађана, у борби у којој сви улажемо  надљудске напоре да  сачувамо здравље  пацијената, свима  вама који 14. новембра славите крсну славу  -Свете бесребренике Козму и Дамјана --Врачеве, упућујем најискреније  честитеке.

 

Имајући у виду  да је наш императив здравље пацијената, да лекари  овог друштва имају одговоран посао јер брину о  здрављу нације, желим  вам много успеха у раду, личну и породичну срећу. Свим  припадницима  установе, нашим пријатељима, пацијентима желим добро здравље“,  истиче у честитци управник Војне болнице Ниш пуковник др.сци.мед. Вељко Милић.

 

„Свети  Козма и Дамјан, браћа по телу, родом из Азије, сијали су добрим делима, па добише од Бога дар исцељења и дароваше здравље и душама и телима лечећи сваку слабост и сваку немоћ“ , записао је владика Николај Велимировић.



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас