viber_slika_2020-12-07_07-47-05.jpg

ВОЈНА БОЛНИЦА НИШ У КОВИД СИСТЕМУ

05. 12. 2020

Потпреседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић  обишао је данас Војну болницу Ниш, у којој је све спремно за пријем ковид пацијената  и поручио да ће болница са 50 лежајева  олакшати  посао Клиничком центру у Нишу  и помоћи да  тешки пацијенти добију квалитетно  лечење.

 

Министар Стефановић је изразио задовољство  што је данас  био у прилици да се увери у заједнички рад нишког Клиничког центра и Војне болнице у Нишу.

 

У Војној болници Ниш  издвојено је 50 лежајева на хирургији  за ковид болницу, чиме  ће се олакшати посао Клиничком центру у Нишу и помоћи да тешки пацијенти, у полуинтензивној и  интензивној нези, добију квалитетно лечење,  да им се помогне   што брже и ефикасније да се што пре врате својим кућама.

 

- Хоћу да се захвалим  људима из војног здравства који су препознали  да у овом тренутку морају најснажније да се укључе у пружање помоћи становништву  у овом дивном граду. Желим да се захвалим и професору Перишићу, директору Клиничког центра Ниш, који је препознао потребу  да се ради заједничким снагама и дао све од себе да покуша да реализује потребе Војне болнице - рекао је министар Стефановић, који се захвалио  и граду Нишу  на помоћи.

 

Проф. др Зоран Перишић истакао је да је за њега ово  важан тренутак, јер први пут у пуном капацитету, у најтежем тренутку и за најтежу болест, интегришемо да буду заједно  војно и цивилно здравство. Захвалио се министру Стефановићу и пуковнику Милићу  на енергији коју су уложили да се овако брзо  релизује један овакав  споразум,  додајући да ово сматра инвестицијом  у будућност, јер када се ова болест победи  треба наставити са унапређењем војног  и цивилног здравства у граду Нишу.

 

Данашњем обиласку болнице  присуствовали су и заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Владета Балтић, управник Војне болнице Ниш др сци.мед Вељко Милић и заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић. 

 

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас