LOGO-VojnaBolnicaNis.jpg

СВЕТСКИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА- 12.МАЈ

12. 05. 2020

 Активна улога медицинске сестре у здравственој  заштити једне земље, основ је за здраво функционисање целокупног система, а њена  образованост, професионалност, ефикасност у раду, посвећеност и саосећајност, чине је  јаком кариком у сложеном ланцу сваког сегмента здравста.

 

Рад медицинских сестара  огледа се на свим нивоима здравствене заштите, тако што здравима помажу да остану здрави, а болеснима да оздаве или да науче да живе са својом болешћу.

 

Улога  коју је сестрама дала Светска здравствена организација захтева веће знање и већи степен образованња. Модерно сестринство фаворизује едукацију у професионалном животу медицинских сестара. Више и високо образовње медицинских сестара данас је приоритет

 

Посао медицинске сестре је изузетно тежак, али је и велики дар, јер медицинска сестра може дати  уверење да је сваки човек вредан члан  људске заједнице, да има своја права и дужности  и да  га оспособи  за борбу у животу.

 

Бити медицинска сестра  значи  урадити оно шта нико други неће, на начин на који  нико други не може, упркос свему кроз  шта пролази.

 

У условима ванредног стања у Републици Србији  уведеног  због епидемије  изазване  вирусом COVID-19, медицинско  особље Војне болнице Ниш извршавало је и обављало  одговорне дужности у вези са активностима  на спречавању ширења епидемије.

 

Поводом 12. маја- Дана  медицинских сестара, Управник Војне болнице Ниш  потписао је наредбу  о  додели стимулативих мера. Медицински техничари који су се својим радом истакли у протеклој години награђени су наградним одсуством  у трајању  од 5 радних дана, похваљени, а њих  четири добило је књиге и пожелео свима добро здравље  и пуно успеха у раду. 

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас