veljko milic 600.jpg

ПУКОВНИК др сци.мед. ВЕЉКО МИЛИЋ ПРИМИО ДУЖНОСТ УПРАВНИКА ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

15. 10. 2020

Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор др сци. мед Угљеша Јовичић честитао је пуковнику др сци.мед Вељку Милићу  пријем дужности  управника Војне болнице Ниш, са жељом да својим радом  и стручношћу очува углед и значај  установе како за припаднике Војске Србије,  тако и  грађана Ниша.

Пријему дужности у сали за састанке Војне болнице Ниш, присуствовали су представници Управе за војно здравство пуковник Млађан Гарић и пуковник Оливер Митровић и начелници организационих јединица Војне болнице Ниш.

Пуковник др сци. мед. Вељко Миљка Милић, специјалиста интерне медицине, рођен је 20. јануара 1965. године у село Ждапа, Ђурђевац, Р. Хрватска. Звање доктора медицине стекао је 1991. године на Медицинском факултету у Нишу. Специјализацију из интерне медицине завршио је 1998. године на Војномедицинској Академији у Београду, субспецијализацију из кардиологије на Медицинском факултету у Нишу -2015. године, докторат из кардиологије одбранио 2018. године

Војничку каријеру започео је у гарнизонској амбуланти у Прокупљу, а потом службовао у Војној болници Ниш и на Војномедицинској академији у Београду.

Учествовао је у више међународних стручних конгреса. Искуство у лечењу тропских болести стекао учешћем у четири мировне операције, у Африци је провео 28 месеци, био командант војне болнице у Централноафричкој Републици. Објавио је десетак стручних радова у часописима са SCI liste.

За изузетне резултате у раду више пута је награђиван. 2001. године додељен му је Орден за заслуге у одбрани и безбедности III степена.

23.04.2020.године ванредно унапређен у чин пуковника

Од почетка пандемије изазване вирусом COVID 19 обављао је дужност главног координатора за лечење у привременој болници на Београдском сајму, Арени.

Ожењен је, отац једног детета.

 

 

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас