IMG_20171114_125757.jpg

ВОЈНА БОЛНИЦА НИШ ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ

14. 11. 2017

 Одлуком министра одбране о одређивању храмовних слава и слава команди, јединица и установа Војске Србије и Министарства одбране, за славу Војне болнице Ниш одређени су Свети Козма и Дамјан- Врачеви (14. новембар).

Са благословом Преосвећеног Епископа нишког Господина Арсенија, припадници Војне болнице Ниш, прославили су своју Крсну славу Свети Козма и Дамјан – Врачеве.
Његово Преосвештенство Владика нишки Господин Арсеније, са свештенством учинио је чин свете Литургије, освећењем жита и резањем славског колача, јер се ради о првом обележавању крсне славе установе. Том приликом освећени су и објекти комплекса Војне болнице Ниш у којима се пружају услуге здравствене заштите.

У свечананој сали окупили су се припадници установе да присуствују свечаном чину и примили благослов Преосвећеног Епископа нишког Господина у част професије којом су одлучили да се баве, да брину о здрављу људи.

Управник Војне болнице Ниш, пуковник др Јовица Станојковић се обратио присутнима речима :
„ Велика је част и задовољство бити домаћин славе која је посвећена светим исцељитељима Козми и Дамјану. Надахнути православљем и даром Божијим поседовали су моћ исцељења оболелих. Свој дар су несебично делили са својим болесницима не захтевајући од њих никакву надокнаду, те су их прозвали Безсребреницима. Своје болеснике су саветовали да верују јер је то прави пут ка исцељењу.
Ми здравствени радници, следбеници светих исцељитеља имамо част и привилегију да наставимо њихова добра дела. Дарујемо здравље и ширимо веру у оздрављење.
Срећна слава свима уз жеље за добро здравље и сваки напредак.“

 

 

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас