Screenshot_3.jpg

ДАН ЦЕНТРА ЗА МИРОВНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

17. 11. 2017

Дан Центра за мировне операције  Војске Србије-17. новембар, свечано је обележен у касарни „Бањица 2“. Свечаности су присуствовали  министар одбране  Александар Вулин  и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима колегијума, као и ветерани  учесници мисија и припадници Центра за мировне  операције.

 

Министар Вулин уручио је  војне-спомен медаље за учешће у мултинационалним операцијама и припадницима Војне  болнице Ниш. Војну спомен медаљу за учешће у МнОп-три мисије примили су пуковник др Небојша Ђенић и потпуковник др Горан Милојковић, а војну-спомен медаљу  за учешће у МнОп-једна мисија вс Горица Аранђеловић и вс Тима Тимотић. Потпуковнику др Душану Максимовић који је такође наредбом министра  одликован војно-спомен медаљам  за учешће у једној мисији  иста ће бити накнадно уручена јер се  именовани сада налази у  мировној мисији  у Централноафричкој  Републици.

 

Дан Центра за мировне операције установљен је 2015. године у знак сећања на 17. новембра 1956. године када је на Синају  искрцана претходница првог југословенског одреда од 44 припадника. Управо  том мировном операцијом започело је учешће  југословенских снага  у мировним  мисијама.

 

 

Из Ниша су  на свечаност  са  припадницима Војне болнице Ниш, кренули и  ветерани    господин Живојин Динић  и господин  Давидовић Живорад.  Том приликом су исказали своје задовољство, што и ако времешни  могу да присуствују свечаности. 

 

 

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас