vbn narodne 20130123 gosti.jpg

Обележен Дан Војне болнице Ниш

22. 01. 2013

Свечаном академијом у Дому Војске Србије у Нишу, обележено је 135 година постојања и рада Војне болмице Ниш.
 
Свечаности су присуствовали државни секретар Министарства одбране Зоран Ђорђевић, представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић, представници градских власти, црквени великодостојници и многобројни гости.
 
Управник ВБ Ниш, пуковник прим. др Радиша Витас, подсетио је присутне на не мали број ратних догађаја, почев од српско-турског рата 1878.године па све до агресије НАТО 1999.године. У свим тим ратовима, Војна болница Ниш је била уз свој народ. Данас је Болница савремена војноздравствена установа, чија је основна делатност превентивно деловање и санитетско збрињавање повређених и оболелих на секундарном нивоу здравствене заштите. Активности се допуњују и новим задацима који се актуелизују у данашње време, а пре свега међународном војном сарадњом, ради одржавања и унапређења мира у региону и ширем свету.
 
Поводом свог празника Војна болница Ниш се захвалила својим  сарадницима. ВМА у Београду, Команда КоВ-а, Клиника за кардиологију КЦ Ниш и Институт за јавно здравље Ниш добили су Плакету Војне болнице Ниш. Захвалнице су добиле медијске куће РТС, Танјуг, Народне новине, Новости, Политика и Блиц.



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас