IMG_20180321_122214.jpg

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ОПЕРАЦИОНЕ САЛЕ

21. 03. 2018

Извршена је адаптација дела операционог блока, површине 120м2  и уређена  операциона сала намењена микроинванзивној хирургији из области хирургије зглобова (раме, лакат, ручни зглоб, колено, скочни  зглоб). Повреде напред наведених зглобова су најчешћа патологија  активног састава  у Министарству одбране и Војсци Србије у мирнодопским условима.

Операциона сала опремљена је видео артроскопом са пратећим сетовима за одређену  врсту реконструкције зглобова, а саставни део чини и салски (покретни ) рентген, чиме се унапређује квалитет рада, примењује се савремена метода лечења  зглобова, а стручном тиму обезбеђује конфор за брже извођење хируршких интервенција.Према речима министра Вулина,улагање у војно здравство је улагање у квалитет живота не само припадника Министарства одбране и Војске Србије, већ у квалитет живота сваког  грађанина Србије.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изразио је задовољство овим делом реконструкције као и најавом о другој  фази реконструкције и опремања Војне болнице Ниш.

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић нагласио је да се отварањем нове операционе сале увећава функционалност и способност Одељења за хирургију  и изразио задовољство што је пацијентима омогућено пружање најсавременијег вида лечења

Војна болница је стуб здравствене заштите  како припадника Војске Србије  тако и грађана  југа Србије. По посебном уговору са Републичким фондом здравственог осигурања – Филијалом за Нишавски округ од 2013. године, припадници Војне болнице пружају  здравствену заштиту  корисницима  фонда.  Кадровским и технолошким капацитетима обезбеђује поуздану стручну здравствену заштиту близу два милиона људи, који имају поверење у Војну болницу Ниш. Њени темељи су здравствени стручњаци, али пре свега хуманисти који бригом о здрављу појединаца–пацијената, остварују  завет, а он гласи - посвећеност  здрављу пацијента, је посвећеност и улагање  у здравље  и будућност Србије.

 



Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас