2013-12-27_094040.jpg

ДОДЕЉЕНА НАГРАДА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА ПОТПУКОВНИКУ АСС.БЛАГОЈЕВИЋ ДР ЗОРАНУ

27. 12. 2013

На основу члана 36,37,38,39 и 40 Статута Градске Подружнице СЛД Ниш Председништво  додељује годишње награде  и признања заслужним члановима СЛД за допринос развоју  медицинске науке и струке.

 

 

Стручни колегијум  Управника Војне болнице Ниш и Колегијум интерниста Одељења за интерне болести  донео је одлуку о додели награде потпуковнику Асс.Благојевић др Зорану, начелнику одељења за гастроентерологију због прве успешно реализоване студије  испитивања једног лека у ВБ Ниш као главни истраживач.

 

Ради се о студији која је реализована  у неколико земаља света –„IBET Study-A Two Part, Multi Centre, Randomiyed, Placebo-Controlled, Doble-Blind Study Of TRK-170 fod Treatment of Crohns Disease”.

 

У студији је испитиван ефекат лека Natalizumab/моноклонарно антитело/ код оболелих од Кронове болести  са превасходном локализацијом на колону.

 

Испитивани пацијенти  су имали  одличан терапијски ефекат  на примењену терапију са потпуном клиничком  и ендоскопском ремисијом болести, без икаквих токсичних и нежељених ефеката.

 

И не само што је студија успешно реализована по оцени координатора студије, истраживачки сајт којим је руководио потпуковник Асс.Благојевић др Зоран, рангиран је  као трећи чиме је  максимало допринео афирмацији Војне болнице Ниш  и Одељења за унутрашње болести у коме ради.

 

 

Потпуковник Благојевић др Зоран је ове године  као предавач учествовао на семинару  лекара вештака Фонда ПИО у Пролом Бањи  и значајно допринео раду овог стручног скупа својим предавањем „Радна способност оболелеих од болести хепатобилијарног тракта панкреаса“ и још јеном афирмисао установу у којој ради .

 



Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас