Помоћник управника ВБ Ниш
 
пуковник
др Горан Милојковић
ортопедски хирург
 
 
Општи подаци
 

Место рођења: с. Доњи Душник, Г. Хан, Република Србија

Адреса: Војна болница Ниш, Булевар др Зорана Ђинђића, бб, Ниш

Телефон: +381 18 508864

Факс: + 381 18 238191

Емаил: vb.nis@mod.gov.rs

Рођен је 20. октобра 1964. године у с. Доњи Душник, СО Гаџин Хан, Република Србија. Основну школу завршио је у Поповцу, а средњу медицинску школу и медицински факултет у Нишу. Медицински факултет је уписао школске 1984. године, а дипломирао 1989. године са просечном оценом 9,0. Након завршетка обавезног лекарског стажа бива примљен у активну војну  службу  и промовисан у чин поручника. Од 1991. до 1994. године обавља дужност управника гарнизонске амбуланте   Никшић у Црној Гори, а уједно и начелник санитетске службе у 179. моторизованој бригади у Никшићу, Подгорички крпус.

 

Специјализацију из ортопедије и трауматологије обавља  од 1994.  до 1998. године у ВБ Ниш, ВМА Београд  и Институту за ортопедске болести Бањица и полаже специјалистички испит пред војно-цивилном комисијом са највишом оценом .

У првим  месецима и годинама специјалистичког стажа у склопу истурених хируршких тимова за време сукоба  на КиМ 1998. године, НАТО агресије 1999. године и сукоба на југу Србије у копненој зони безбедности, активно учествује у збрињавању  повређених припадника оружаних снага и цивила.

Након специјализације бива постављен на дужност лекара специјалисте у Одсеку за ортопедију Одељења за хируршке болести Војне болнице Ниш, а од 2011. године  је  начелник операционог блока Одељења за хируршке болести ВБ Ниш.  Постављен је за начелника сектора за лечење  уједно помоћника управника ВБ Ниш 01. октобра 2014. године.

Учествовао   је  пет пута  у мировним  мисијама  Уједињених  Нација и Европске Уније на Афричком континенту и то : ДР Конго,Чад, Централно Афричка Република, Уганда и Сомалија.

Учествовао је у међународним санитетским војним  вежбама у Норвешкој, СР Немачкој, Хрватској и Србији.

Едукацију из трауматологије  по НАТО стандардима  обавио је  у Норвешкој.

Едукацију и усавршавање из области ортопеске хирургије, а посебно  артроскопске хирургије обавио је у Словенији, Пољској и СР Немачкој.

Ожењен је, има двоје деце. Говори енглески језик.

 

У току професионалне службе оцењиван је највишим оценама. Носилац је већег броја међународних и домаћих одликовања за учешће у мултинационалним мировним операцијама.

 

 

 

 

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас