Помоћник управника ВБ Ниш
 
потпуковник
др Горан Милојковић
ортопедски хирург
 
 
Општи подаци
 

Место рођења: с. Доњи Душник, Г. Хан, Република Србија

Адреса: Војна болница Ниш, Булевар др Зорана Ђинђића, бб, Ниш

Телефон: +381 18 508864

Факс: + 381 18 238191

Емаил: vb.nis@mod.gov.rs

Рођен је 20. октобра 1964. године у с. Доњи Душник, СО Гаџин Хан, Република Србија. Основну школу завршио је у Поповцу, а средњу медицинску школу и медицински факултет у Нишу. Медицински факултет је уписао школске 1984. године, а дипломирао 1989. године са просечном оценом 9,0. Након завршетка обавезног лекарског стажа бива примљен у активну војну  службу  и промовисан у чин поручника. Од 1991. до 1994. године обавља дужност управника гарнизонске амбуланте   Никшић у Црној Гори, а уједно и начелник санитетске службе у 179. моторизованој бригади у Никшићу, Подгорички крпус.

 

Специјализацију из ортопедије и трауматологије обавља  од 1994.  до 1998. године у ВБ Ниш, ВМА Београд  и Институту за ортопедске болести Бањица и полаже специјалистички испит пред војно-цивилном комисијом са највишом оценом .

У првим  месецима и годинама специјалистичког стажа у склопу истурених хируршких тимова за време сукоба  на КиМ 1998. године, НАТО агресије 1999. године и сукоба на југу Србије у копненој зони безбедности, активно учествује у збрињавању  повређених припадника оружаних снага и цивила.

Након специјализације бива постављен на дужност лекара специјалисте у Одсеку за ортопедију Одељења за хируршке болести Војне болнице Ниш, а од 2011. године  је  начелник операционог блока Одељења за хируршке болести ВБ Ниш.  Постављен је за начелника сектора за лечење  уједно помоћника управника ВБ Ниш 01. октобра 2014. године.

Учествовао   је  пет пута  у мировним  мисијама  Уједињених  Нација и Европске Уније на Афричком континенту и то : ДР Конго,Чад, Централно Афричка Република, Уганда и Сомалија.

Учествовао је у међународним санитетским војним  вежбама у Норвешкој, СР Немачкој, Хрватској и Србији.

Едукацију из трауматологије  по НАТО стандардима  обавио је  у Норвешкој.

Едукацију и усавршавање из области ортопеске хирургије, а посебно  артроскопске хирургије обавио је у Словенији, Пољској и СР Немачкој.

Ожењен је, има двоје деце. Говори енглески језик.

 

У току професионалне службе оцењиван је највишим оценама. Носилац је већег броја међународних и домаћих одликовања за учешће у мултинационалним мировним операцијама.

 

 

 

 

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 27.02.2018. | Испраћај припадника Министарства одбране и Војске Србије у мировну мисију

  Припадници Војне болнице Ниш и јединица Копнене Војске отпутовали у мировну мисију у Централно Афричку Републику

 • 27.02.2018. | ОБАВЕШТЕЊЕ

  Обавештење о обављању добровољног рада

 • 05.02.2018. | БЕСПЛАТНИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ-03.02.2018

  На иницијативу Управе за војно здравство Министарства одбране, у циљу промовисања војног здравства организовани су бесплатни лекарски прегледи за грађане у Бачкој Тополи, Краљеву и Врању, дана 03. фебруара 2018. године.

 • 23.01.2018. | ДАН ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

  Полагањем венаца на спомен пирамиду жртвама пегавог тифуса у комплексу Војне болнице Ниш и свечаном академијом у Дому Војске Србије у Нишу, обележен Дан Војне болнице Ниш- 22. јануар

 • 19.01.2018. | СВЕЧАНИ СКУП УОЧИ ДАНА ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

  У склопу обележавања Дана Војне болнице Ниш,19. јануара 2018. године, у амфитеатру Одељења за хируршке болести одржан је свечани скуп припадника Установе

 • 18.01.2018. | ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

  Поводом 140 година од оснивања Војне болнице Ниш, 17. јануара 2018. године, у Дому Војске Србије у Нишу, одржана је премијера документарног филма „ Војна болница Ниш- од оснивања до данас“ и отворена изложба „Све ће то народ позлатити“.

 • 22.12.2017. | Информисање за припаднике Војне болнице Ниш о учешћу у МнОп

  Припадници Центра за мировне операције одржали су информисање за припаднике Војне болнице Ниш, ради мотивисања медицинског особља за учешће у међународним мировним операцијама у којима се ангажују припадници Војске Србије

Важнији линкови

Пратите нас