ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОЧНЕ БОЛЕСТИ
 
Одељење за очне болести бави се дијагностиком и лечењем очних болести.
Превасходни задатак је офталмолошко збрињавање војних осигураника, поред тога бави се и офталмолошким лечењем болесника из грађанства.
Дијагностика офталмолошких обољења обавља се у савремено опремљеним ординацијама и функционалној дијагностици.
Лечење се обавља амбулантно и у стационарном делу одељења, за шта имамо на располагању 20 кревета.
Бавимо се конзервативним лечењем и хируршким лечењем промена на предњем сегменту ока (замућено сочиво, глауком, разрокост, поремећена покретљивост и спуштеност капака, тумефакције на капцима вежњачи и рожњачи).
 
У нашем кабинету могу се кориговати рефракционе аномалије на најсавременији начин одређивањем помагала ( корекционих стакала и контактних сочива ).
У амбуланти за ортоптику и плеоптику могућа је дијагностика и лечење слабовидости и разрокости (оптичко, ортоптичко, плеоптичко и хируршко лечење).
Материјално и кадровски смо оспособљени за лечење глаукомне болести (конзервативно и хируршко), располажено савременим апаратом за компјутеризовано одређивање ширине видног поља.
У могућности смо да дијагностикујемо, пратимо и лечимо упална стања на предњем и задњем сегменту ока ( иридоциклитис, увеитиси ), васкуларне и дегенеративне болести ока ( оклузије, хеморагије, дегенерације ).
Поред горе наведеног бавимо се и квантитативним одређивањем поремећаја у распознавању боја ( аномалоскопија ), објективизацијом видне оштрине, одређивањем поремећаја у адаптацији натаму, поремећаја покретљивости мишића покретача очне јабучице ( дупле слике ).
 
Поседујемо савремену опрему за ултразвучну и имплантациону хирургију замућеног сочива, хирургију глаукома, разрокости, поремећеног положаја и покретљивости капака и уклањању тумефакција са капака, вежњачи рожњаче.
Бавимо се и естетском хирургијом капка (уклањање ксантелазми, дермато и блефарохалазе).
 
Стручни тим Очног одељења
 
 
Начелник Очног одељења: ппук др Зоран Стојиљковић, офталмолог,
мј др Никола Денић, офталмолог,
ВС Марковић др Бранкица, офталмолог,
ВС Милошевић др Весна,офталмолог,
ВС Чолић др Ивана, офталмолог
 
Рад одељења одвија се кроз 24 часовно дежурство медицинског техничара у одељењу и дежурство лекара ван здравствене установе у приправности.
Кабинет ради сваки дан од 08,00 до 13,00
Прегледи се заказују, постоји могућност избора лекара, термина прегледа
 
Контакт
Начелник одељења: ппук др Зоран Стојиљковић, офталмолог
Контакт телефон од 00- 24 часа 018/ 555-020
Администратор: 018/ 508-981

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас