ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОЧНЕ БОЛЕСТИ
 
Одељење за очне болести бави се дијагностиком и лечењем очних болести.
Превасходни задатак је офталмолошко збрињавање војних осигураника, поред тога бави се и офталмолошким лечењем болесника из грађанства.
Дијагностика офталмолошких обољења обавља се у савремено опремљеним ординацијама и функционалној дијагностици.
Лечење се обавља амбулантно и у стационарном делу одељења, за шта имамо на располагању 20 кревета.
Бавимо се конзервативним лечењем и хируршким лечењем промена на предњем сегменту ока (замућено сочиво, глауком, разрокост, поремећена покретљивост и спуштеност капака, тумефакције на капцима вежњачи и рожњачи).
 
У нашем кабинету могу се кориговати рефракционе аномалије на најсавременији начин одређивањем помагала ( корекционих стакала и контактних сочива ).
У амбуланти за ортоптику и плеоптику могућа је дијагностика и лечење слабовидости и разрокости (оптичко, ортоптичко, плеоптичко и хируршко лечење).
Материјално и кадровски смо оспособљени за лечење глаукомне болести (конзервативно и хируршко), располажено савременим апаратом за компјутеризовано одређивање ширине видног поља.
У могућности смо да дијагностикујемо, пратимо и лечимо упална стања на предњем и задњем сегменту ока ( иридоциклитис, увеитиси ), васкуларне и дегенеративне болести ока ( оклузије, хеморагије, дегенерације ).
Поред горе наведеног бавимо се и квантитативним одређивањем поремећаја у распознавању боја ( аномалоскопија ), објективизацијом видне оштрине, одређивањем поремећаја у адаптацији натаму, поремећаја покретљивости мишића покретача очне јабучице ( дупле слике ).
 
Поседујемо савремену опрему за ултразвучну и имплантациону хирургију замућеног сочива, хирургију глаукома, разрокости, поремећеног положаја и покретљивости капака и уклањању тумефакција са капака, вежњачи рожњаче.
Бавимо се и естетском хирургијом капка (уклањање ксантелазми, дермато и блефарохалазе).
 
 
 
Рад одељења одвија се кроз 24 часовно дежурство медицинског техничара у одељењу и дежурство лекара ван здравствене установе у приправности.
Кабинет ради сваки дан од 08,00 до 13,00
Прегледи се заказују, постоји могућност избора лекара, термина прегледа
 
Контакт
Администратор: 018/ 508-981

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас