Одсек за анестезиологију
 
Одсек за анестезију бави се свим врстама анестезије, реанимацијом, терапијом бола као и интензивним лечењем најтежих категорија критично оболелих и повређених.
 
У оквиру Одсека од маја 2012 ради анестезиолошки кабинет.
 
У операционим салама ВБ Ниш примењују се сви облици анестезије (општа ендотрахеална, тотална интравенска и регионална анестезија) за оперативне захвате у свим областима хирургије који се обављају у ВБ Ниш. У оквиру регионалне анестезије примењују се централни блокови (спинални и епидурални) за оперативне захвате у пределу абдомена и карлице и регионална интравенска анестезија (РИВА) и разне врсте периферних блокова за оперативне захвате у пределу екстремитетима. За оперативне захвате на предњем сегменту ока успешно се примењују перибулбарни и субтенонски блок.
 
Краткотрајна општа анестезија или интравенозна аналгоседација се за потребе великог броја савремених гастроентеролошких, радиолошких, стоматолошких и неуролошких процедура и литотрипсију успешно примењују ван операционих сала тј. на месту изводјења процедуре.
 
Одсек за анестезију и реанимацију формира екипу за кардиопулмоналну и церебралну реанимацију (оживљавање) на нивоу ВБ Ниш. Анестезиолог и анестетичар су, такодје, део тима за збрињавање повређених/оболелих у масовним несрећама.
 
Одсек за анестезију и реанимацију је стручно, кадровски и организационо оспособљен за пружање адекватних анестезиолошких услуга како у миру тако и у рату, и за цивилне и за војне осигуранике. Одсек располаже апаратима, опремом и средствима новије технологије (апарати за анестезију и монитори за праћење параметара виталних функција у току анестезије, савремени релаксанти, аналгетици и анестетитици).
 

Стручни тим Одсека за анестезиологију:

Начелник одсека за анестезију и реанимацију:

потпуковник Јованоски др Иван, анестезиолог реаниматолог

Начелник кабинета за анестезију

потпуковник Стојиљковић др Југослав, анестезиолог реаниматолог

ВС, мр сци. мед. Тодоровић др Драгана, анестезиолог реаниматолог

 

 

Реорганизацијом Одсека за анестезију, реанимацију и интензивну негу 2011. године у оквиру Одељења за хируршке болести формирају се  Одсек за анестезију и реанимацију и  Одсек за интензивну терапију. У оквиру Одсека за анестезију и реанимацију од маја 2012 године почиње са радом анестезиолошки кабинет.

Рад на одсеку је организован по  сменском принципу уз дежурства анестезиолога и анестетичара.

Анестезиолошки кабинет ради сваког радног дана од 12.00 – 14.00, прегледи се не заказују.

Контакт телефона:

Одсека  за анетезију и ренимацију је: 018 555-058.

 

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

 • 21.03.2018. | ОТВАРАЊЕ НОВЕ ОПЕРАЦИОНЕ САЛЕ

  Министар одбране Александар Вулин и начелник Управе за војно здравство пуковник др.сци.мед. Угљеша Јовичић свечано су отворили нову операциону салу у Одељењу за хируршке болести Војне болнице Ниш.

 • 27.02.2018. | Испраћај припадника Министарства одбране и Војске Србије у мировну мисију

  Припадници Војне болнице Ниш и јединица Копнене Војске отпутовали у мировну мисију у Централно Афричку Републику

 • 27.02.2018. | ОБАВЕШТЕЊЕ

  Обавештење о обављању добровољног рада

 • 05.02.2018. | БЕСПЛАТНИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ-03.02.2018

  На иницијативу Управе за војно здравство Министарства одбране, у циљу промовисања војног здравства организовани су бесплатни лекарски прегледи за грађане у Бачкој Тополи, Краљеву и Врању, дана 03. фебруара 2018. године.

 • 23.01.2018. | ДАН ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

  Полагањем венаца на спомен пирамиду жртвама пегавог тифуса у комплексу Војне болнице Ниш и свечаном академијом у Дому Војске Србије у Нишу, обележен Дан Војне болнице Ниш- 22. јануар

 • 19.01.2018. | СВЕЧАНИ СКУП УОЧИ ДАНА ВОЈНЕ БОЛНИЦЕ НИШ

  У склопу обележавања Дана Војне болнице Ниш,19. јануара 2018. године, у амфитеатру Одељења за хируршке болести одржан је свечани скуп припадника Установе

 • 18.01.2018. | ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

  Поводом 140 година од оснивања Војне болнице Ниш, 17. јануара 2018. године, у Дому Војске Србије у Нишу, одржана је премијера документарног филма „ Војна болница Ниш- од оснивања до данас“ и отворена изложба „Све ће то народ позлатити“.

Важнији линкови

Пратите нас