Одсек за анестезиологију
 
Одсек за анестезију бави се свим врстама анестезије, реанимацијом, терапијом бола као и интензивним лечењем најтежих категорија критично оболелих и повређених.
 
У оквиру Одсека од маја 2012 ради анестезиолошки кабинет.
 
У операционим салама ВБ Ниш примењују се сви облици анестезије (општа ендотрахеална, тотална интравенска и регионална анестезија) за оперативне захвате у свим областима хирургије који се обављају у ВБ Ниш. У оквиру регионалне анестезије примењују се централни блокови (спинални и епидурални) за оперативне захвате у пределу абдомена и карлице и регионална интравенска анестезија (РИВА) и разне врсте периферних блокова за оперативне захвате у пределу екстремитетима. За оперативне захвате на предњем сегменту ока успешно се примењују перибулбарни и субтенонски блок.
 
Краткотрајна општа анестезија или интравенозна аналгоседација се за потребе великог броја савремених гастроентеролошких, радиолошких, стоматолошких и неуролошких процедура и литотрипсију успешно примењују ван операционих сала тј. на месту изводјења процедуре.
 
Одсек за анестезију и реанимацију формира екипу за кардиопулмоналну и церебралну реанимацију (оживљавање) на нивоу ВБ Ниш. Анестезиолог и анестетичар су, такодје, део тима за збрињавање повређених/оболелих у масовним несрећама.
 
Одсек за анестезију и реанимацију је стручно, кадровски и организационо оспособљен за пружање адекватних анестезиолошких услуга како у миру тако и у рату, и за цивилне и за војне осигуранике. Одсек располаже апаратима, опремом и средствима новије технологије (апарати за анестезију и монитори за праћење параметара виталних функција у току анестезије, савремени релаксанти, аналгетици и анестетитици).
 

Стручни тим Одсека за анестезиологију:

Начелник одсека за анестезију и реанимацију:

потпуковник Јованоски др Иван, анестезиолог реаниматолог

Начелник кабинета за анестезију

потпуковник Стојиљковић др Југослав, анестезиолог реаниматолог

ВС, мр сци. мед. Тодоровић др Драгана, анестезиолог реаниматолог

 

 

Реорганизацијом Одсека за анестезију, реанимацију и интензивну негу 2011. године у оквиру Одељења за хируршке болести формирају се  Одсек за анестезију и реанимацију и  Одсек за интензивну терапију. У оквиру Одсека за анестезију и реанимацију од маја 2012 године почиње са радом анестезиолошки кабинет.

Рад на одсеку је организован по  сменском принципу уз дежурства анестезиолога и анестетичара.

Анестезиолошки кабинет ради сваког радног дана од 12.00 – 14.00, прегледи се не заказују.

Контакт телефона:

Одсека  за анетезију и ренимацију је: 018 555-058.

 

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас