Кабинет за кожне и полне болести
 
Кабинет за кожне и полне болести има дугу традицију и функционише у оквиру Војне болнице Ниш као самостална целина готово цео век. Основи задаци одсека су дијагностика и лечење дерматовенеролошких болесника по свим светским стандардима.
У протеклом периоду, а нарочито последњих петнаестак година, знатно је осавремењен рад и то нарочито применом различитих нових дијагностичких процедура. Више од десет година се врше биопсије кожних промена од стране самих дерматолога, у циљу хистолошке верификације обољења. У домену алерголошких испитивања уведено је епикутано тестирање као и Прицк метода за тестирање инхалаторних алергена. Од скора се почело и са применом дермоскопскопије, релативно новог начина испитивања пигментованих промена по кожи. Све дијагностичке методе и процедуре које се не могу спровести у нашој установи, реализују се узимањем материјала и упућивањем у ВМА.
Кабинет за кожне и полне болести ВБ Ниш је опремљен за спровођење основних дијагностичких процедура (узимање различитих узорака везаних за кожне болести укључујући и биопсирање, спровођење различитих тестова и алерголошких проба, дерматоскопија...) као и за примену већине терапијских поступака (апликовање различитих лековитих супстанци, дерматохируршке процедуре, фототерапија...) како војним тако и цивилним осигураницима (који своје услуге плаћају).
 
Стручни тим:
Начелник кабинета за кожне и полне болести: ппук. Цветановић др Предраг, специјалиста дерматовенерологије,
ВС Пешић др Радица, специјалиста дерматовенерологије.
 
Радно време Кабинета за пацијенте свих категорија је од 08 до 13 часова сваког радног дана
 
Контакт телефон: 018 508 954.
 

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас