dan sestrinstva svi.jpg

СВЕТСКИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА- 12.МАЈ

10. 05. 2019

 Честитајући празник припадницима установе, управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић  је истакао: „Активна улога медицинске сестре у здравственој  заштити једне земље, основ је за здраво функционисање целокупног система, а њена  образованост, професионалност, ефикасност у раду, посвећеност и саосећајност, чине је  јаком кариком у сложеном ланцу сваког сегмента здравста.

 

Рад медицинских сестара  огледа се на свим нивоима здравствене заштите, тако што здравима помажу да остану здрави, а болеснима да оздаве или да науче да живе са својом болешћу.

 

Улога  коју је сестрама дала Светска здравствена организација захтева веће знање и већи степен образованња. Модерно сестринство фаворизује едукацију у професионалном животу медицинских сестара. Више и високо образовње медицинских сестара данас је приоритет.“

 

Главна медицинска сестра Слађана Јовановић је истакла:

„Посао медицинске сестре је изузетно тежак, али је и велики дар, јер медицинска сестра може дати  уверење да је сваки човек вредан члан  људске заједнице, да има своја права и дужности  и да  га оспособи  за борбу у животу.

 

Бити медицинска сестра  значи  урадити оно шта нико други неће, на начин на који  нико други не може, упркос свему кроз  шта пролазимо.

 

Свако од нас  мора да  има осећај припадности заједници  која негује  хуманост.“

 

Поводом 12. маја- Дана  медицинских сестара, Управник Војне болнице Ниш  потписао је наредбу  о  додели стимулативих мера.Медицински техничари који су се својим радом истакли у протеклој години награђени су наградним одсуством  у трајању  од 5 радних дана, похваљени, а њих  троје добило је књиге.

 

Да  и овај дан  буде у знаку  едукације медицински техничар Христина  Пауновић  одржала је  предавање -Трудноћа и контрола рађања  код жена на дијализи-.

 

У пригодном  програму  учествовали су  ученици  средње школе „ Прокоповић“ , са којом  Војна болница Ниш има одличну сарадњу.

 

 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 
A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас